Wat gebeurt er bij een Voetreflexmassage

Een voetreflex behandeling geeft een hele diepe ontspanning, zowel in het lichaam als in de geest (de hersenen komen tot rust). De hartslag, de bloeddruk en het zenuwstelsel vertragen, de doorbloeding in het gehele lichaam verbetert en de spijsvertering wordt gestimuleerd.

De verbeterde doorbloeding zorgt voor aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof in het hele lichaam en afvalproducten worden sneller afgevoerd. Beklemmingen van zenuwbanen worden opgeheven en het afweersysteem wordt gestimuleerd.


Het lichaam krijgt de kans om zichzelf te herstellen en in
balans te komen


Ik werk zowel met Westerse- als met Chinese massagetechnieken.
En masseer naast de reflexzones ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten die zich bevinden op de voeten, onderbenen, knieën, armen en handen. Hierdoor is het effect van de voetreflex behandeling veel krachtiger en werkt deze dieper door in het lichaam.

Een voetreflex behandeling kan ingezet worden als een ontspannende massage om stress en onbewuste spanningen in het lichaam los te kunnen laten maar ook als een gerichte behandeling voor vele lichamelijke of geestelijke klachten.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, lees hier meer: voetreflex behandelingen

Bij Total Health heb ik de 3-jarige opleiding Voetreflex Plus op HBO-niveau en de opleiding Medische Basiskennis (geaccrediteerd door Cpion en volgens de PLATO-eisen) gevolgd.