Voetreflex massage

Een voetreflex massage biedt een diepe ontspanning en is een heerlijke manier om stress en spanning uit het lichaam en hoofd los te laten.

Een beetje "gezonde spanning" kan het lichaam goed hebben. Helaas leven we tegenwoordig in een maatschappij met hoge prestratiedruk, sociale verplichtingen en veeleisende werkzaamheden waardoor we ongemerkt meer spanningen in ons hebben dan we aankunnen. Dit uit zich o.a. in stress symptomen zoals hoofd-, rug- en nekpijn, vermoeidheid, rusteloosheid en slaapproblemen.

Lichamelijke of geestelijke klacht

Er worden diverse soorten voetreflex massages ingezet zodat een breed scala aan lichamelijke of geestelijke klachten behandeld kunnen worden.

Omdat het zelfherstellend vermogen van het lichaam actief wordt, werkt de voetreflex massage ook preventief en kunnen eventuele klachten voorkomen worden.

Na het afnemen van een anamnese maak ik voor u een persoonlijk behandelplan die uit verschillende voetreflex therapie massages bestaat. Deze massages werken allen op een andere manier op de klacht in. Hierdoor kan het lichaam zich op een zachte manier herstellen en weer in balans komen.

Uiteraard is voetreflextherapie geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar een extra ondersteuning en kan het worden toegepast als aanvulling op behandelingen in het reguliere medische circuit.

De eerste afspraak duurt ongeveer 90 minuten, hierin wordt de anamnese afgenomen en krijgt u een ontspannende voetmassage.
De vervolgmassages duren ongeveer 55 minuten.

Voetreflex therapie is o.a. inzetbaar bij:

  • spijsverteringsklachten
  • hormonale problemen
  • slaapstoornis
  • hoofdpijn, migraine
  • blaasontsteking
  • spier- en gewrichtsklachten
  • verminderde weerstand
  • klachten aan de luchtwegen
  • stress, burn-out
  • nek, schouder, knieklachten

Speciale Voetreflex behandelingen:

OncoReflex

Een OncoReflex massage biedt ondersteuning aan mensen met kanker zowel tijdens als na de oncologische behandelingen. De massage kan bijdragen aan het verminderen van pijn, slapeloosheid, misselijkheid en stress- en angstgevoelens. En het kan de vitaliteit en de kwaliteit van het leven verbeteren. Er mag gemasseerd worden tijdens elke fase van de behandeling.
Ik heb hiervoor de Mastertraining OncoReflex gevolgd en weet hoe ik mensen met kanker vakkundig kan behandelen en begeleiden.

Hooikoorts klachten verminderen

Hooikoorts is een vorm van allergie waarbij het immuunsysteem helemaal in de war is. Het systeem reageert heel overdreven op onschuldige stofjes. Met voetreflex massages wordt het immuunsysteem en de slijmvliezen tot rust gebracht en versterkt. Daarbij wordt ook medical tape aangebracht op de rug die het neurogene stelsel en het bindweefsel prikkels geeft waardoor hooikoortsklachten verlicht worden.

Lymfereflex

Verbeteren van de werking van het lymfestelsel, een balans creëren in het vegatatieve zenuwstelsel en het ondersteunen van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit versterkt het afweersysteem, verlicht chronische ontstekingen en heeft een pijndempende werking bij spier- en gewrichtsklachten.

Anti-Cellulite behandeling

Stevige massage, borstelen en cupping van de bovenbenen om het vet- en bindweefsel los te maken. Gevolgd door een Voetreflex massage die gericht is op de stimulatie van de doorbloeding en lymfedoorstroming.
Dit is geen pijnloze behandeling!
Voor een zichtbaar resultaat zijn minimaal zes behandelingen nodig.

Detox Voetreflexmassage

Massage van de zones van alle uitscheidingsorganen. Gericht op het ontzuren, reinigen en ontgiften van het lichaam.

Anti stress reflexmassage

Massage gericht op het loslaten van de spanning in de spieren, om rust te creëren in het hoofd en het verbeteren van de doorbloeding en energiestroom.
Een super ontspannende ervaring.

Voetreflex is voor iedereen geschikt, mits u geen last heeft van voetschimmel (zwemmers-eczeem),
besmettelijke huidziektes, wondjes, ontstekingen, koorts, trombose, oedeem of ernstige hartkwalen.