Ooracupunctuur

Ooracupunctuur (Auriculotherapie) is een alternatieve geneeswijze. 

Op de oorschelp zijn diverse punten terug te vinden die overeenkomen met organen in het lichaam. Dit noemen we orgaanspecifieke pijnpunten. Afhankelijk van de klachten worden bepaalde punten op het oor gestimuleerd met een naaldje. Pijnklachten kunnen hierdoor afnemen.
Ooracupunctuur is zeer geschikt voor de behandeling van chronische en acute pijn.

Maar ooracupunctuur kan ook toegepast worden als ondersteuning bij het afvallen, stoppen met roken of verminderen van hooikoortsklachten.

Behandelmethode

Naar aanleiding van de klacht wordt gekeken welke behandeling het beste past. Er kan gebruik worden gemaakt van naaldjes, verblijfsnaalden, magneetbollen of zaadjes.

Naaldjes: er worden 5 dunne steriele wegwerp naaldjes in het oor geprikt. Deze blijven ongeveer 25 minuten zitten.

Verblijfsnaalden: deze zijn geschikt voor een nog intensievere behandeling. Ze blijven 1 tot 2 weken zitten. Dagelijks kan het naaldje geactiveerd worden dmv een magneetje dat meegegeven wordt.

Magneetbolletjes: Dit is acupressuur. Het stimuleren van een reflexzone door middel van een zachte druk. Het bolletje wordt aangebracht met een pleister en blijft ongeveer een week zitten.

Zaadjes: Werkt net als een magneetbolletje. Maar is geschikt voor jonge kinderen of mensen die allergisch zijn voor metalen.

Belangrijk

Een ooracupunctuur behandeling kan goed worden toegepast in combinatie met voetreflexologie, dit versterkt juist de werking van beide behandelingen.

Maar het kan uiteraard ook als een losse behandeling geboekt worden.

Een contra-indicatie voor ooracupunctuur is het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, ziekte of koorts, allergie voor metalen of pleisters en zwangerschap.

voetreflex, pedicure, groenewegen, voorschoten

Telefoon 06 25324188
Voorschoten